Dag 01 Eindhoven – Miami

Jaaa, het begin van een reis waar ik al bijna mijn hele leven over zit te zeuren. En nu, na wat slechte maanden gewoon geboekt en een maand later zit ik dus al in het vliegtuig richting Newark.

img1123916286

Eigenlijk een hele rustige vlucht met Continental Airlines. Genoeg te eten/drinken en voldoende goede films en series om mee een uur of 7 bezig te houden. Vanaf een uur voor de landing kijk ik eigenlijk alleen maar uit het raam naar beneden. Let op, mijn slechtste filmpje ooit en ook nog in baggerkwaliteit.

In Newark gaat het eigenlijk allemaal best rap. Door immigrations, koffer ophalen, door de douane, koffer door een gat in de muur weer afgooien. Ik had direct door kunnen gaan naar de volgende terminal, maar ik heb een overstap van 5 uur en ik ga dus een bliksembezoek aan NY brengen. Ik doe er meer dan een uur over, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik op Times Square heb gestaan. Na een uur ga ik weer terug naar het vliegveld waar ik dus nog bijna 2u kan wachten op de volgende vlucht en de tijd dood met het kijken naar een American Football wedstrijd.

Times-Square-Daytime-Pictures
Times Square

Als ik mag boarden mag ik volgens mij ticket zo ongeveer als laatste het vliegtuig in. Natuurlijk let verder helemaal niemand hier op en zo kan ik mijn handbagage dus onder mijn stoel/tussen mn benen zetten. Naast me zit aan de raamkant een gezette Cubaan en aan de gangkant een kleine vrouw met ontzettend weinig kleding aan. Tijdens de vlucht valt het op dat ze een stuk of 5 shotjes besteld bij de stewardess. Overigens een geweldige dame, zingend..een beetje New Orléans achtig, heerlijk overdreven met haar dear en sir.

De dame langs me begint een heel gesprek over vliegangst en dat ze elke 2 weken op en neer vliegt tussen NY en Miami omdat haar vriend daar woont, maar ze NY niet wil verlaten. En over dat haar alcoholgebruik helpt tegen haar vliegangst. Het blijkt dat ze zelf Miami zelf ook nog nooit echt heeft gezien en tijdens de landing besluiten we dat we overmorgen een dag samen Miami gaan verkennen.

Na de landing heb ik vrij snel mijn koffer en pak ik de bus naar het autoverhuurbedrijf. Ik heb gehuurd bij Dollar. En dat mens blijft maar zeuren dat ik en te kleine auto heb voor mijn reis en te weinig verzekeringen. Maar uiteindelijk gaat ze, omdat ik naar haar baas vroeg omdat ik haar beu was, akkoord en kan ik in de garage mijn economy auto ophalen. Ik begreep al van diverse mensen dat deze klasse bijna nooit aanwezig was en ook deze keer was dit vak helemaal leeg. Ik mocht dus uit een ander vak elke auto pakken, ‘just pick one dear’.  Het wordt de Nissan Altima Sutherline Lmt edition. Groot genoeg voor mij alleen en een stuk groter dan mijn auto hier. Ik moet wel even wennen aan de automaat en zodra ik de snelweg opga hoor ik ook wat getoeter om me heen.

img1123917467

Het is druk op de weg en ik krijg ook mijn gps niet aan de gang. En als deze eenmaal werkt blijkt dat het een oude kaart is en de wegwerkzaamheden niet als omleiding aangegeven worden. Ik zet mijn auto dus op een gegeven moment langs de kant om even de route te bepalen, want mijn hotel zou op een kleine 20 minuten liggen en ik ben inmiddels al bijna een uur aan het rondrijden.

Het is al tegen 20u als ik aankom bij het Doubletree the grand hotel Biscayne Bay. Maar wat een fantastisch hotel met echt geweldig uitzicht. Ik kijk over de baai recht op Miami Beach. Als ik de sleutel (en een complementary koekje) heb ga ik naar mijn kamer en daar blijkt dat mijn buurvrouw al helemaal 1 minuut staat te klooien met de sleutel/pasje. Het overdreven ‘oh my god’ en ‘shitty hotel’ etc. vliegt over de gang. Ik kijk het even aan en besluit dan om het ook even te proberen. Ik zie al direct dat ze het pasje gewoon verkeerdom in de deur steekt en binnen 2 seconden gaat bij mij de deur dus open. Mevrouw is heel snel stil….

Ik besluit om ‘s avonds in het hotel te blijven en haal daar ook wat fastfood. Het is tegen 22u als ik vermoeid in bed plof.

Hotel: Doubletree The Grand by Hilton Biscayne Bay http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/florida/doubletree-by-hilton-grand-hotel-biscayne-bay-MIABSDT/index.html

Positief: enkele restaurants in het hotel en omgeving, prachtige kamers, ligging vlakbij Metro Mover, gratis parkeren.

Negatief: geen eigen ontbijt (wel in omgeving), wel een stuk van Miami Beach

Ik geef het hotel 4 van 5 punten. Een negatief punt van mijn kant was dat er werkzaamheden aan het naastgelegen hotel waren en dat ik daar ‘s ochtends om 4u echt last van had.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: