Dag 04 Pismo Beach – Monterey

We zitten rond 8u aan het ontbijt en het is allemaal een beetje chabby hier. We zien ook vanochtend pas dat ons hotel vlak bij het spoor en een groot trailerpark ligt. Er zit een Latijns Amerikaans uitziende man ons echt de hele tijd aan te staren.

Als we een 30min later eenmaal op de weg zitten blijkt dat de man ook nog een hele tijd met een pickup achter ons aan rijd? Beetje vaag.

Maargoed, eenmaal op pad rijden we eerst naar Morro Bay. We bekijken Morro Rock. Een groot stuk Vulkanisch gesteente in de oceaan. Vroeger was het een klein eiland, nu kan je er voor een deel omheen lopen. Het is een broedplaats voor 10-duizenden vogels. Dat zie je, hoor je en ruik je. Beneden zitten vele vogelliefhebbers met hun verrekijkers naar boven te turen.  Als we langs het kanaal terug lopen zien we ook nog een zeeotter en zeeleeuwen in het water.

kust04

Daarna rijden we via highway 1 door net voorbij Cambria. Hier stoppen we even bij het visitor center van Hearst Castle. Het is voor vandaag (en vele dagen na ons) al volgeboekt dus we kunnen niet in het kasteel zelf gaan kijken. We kijken wel even met een verrekijker naar het kasteel op de heuvel en zien de shuttlebussen de lastige klim nemen.

Daarna rijden we een stukje door richting San Simeon en komen we aan de oceaankant een zeeolifanten kolonie tegen bij Piedras Blancas. Hier liggen echt honderden mastodonten op het strand. De meesten liggen maar te liggen, maar enkelen zijn ook goed aan het vechten met elkaar. Boven lopen ook veel eekhoorntjes en een soort marmotten rond. Niet voeren kennen ze hier niet zo te zien.

kust03 Dan cruisen we langzaam via highway 1 richting Monterey. We stoppen onderweg nog diverse keren en besluiten bij Nephente te gaan lunchen. Even wachten, maar eten met dit uitzicht verveeld nooit.

Point Lobos SP mochten we maar een klein stukje in vanwege werkzaamheden en daar waren we dus al snel weer terug bij de auto. Toen zijn we doorgereden naar Monterey om eerst even de kaartjes te regelen voor de walvistocht die we morgenvroeg willen gaan doen.

Daarna rijden we even langs ons hotel om in te checken en de koffers te droppen en rijden we terug om te beginnen aan de 17mile drive. Dit gebied dat vooral bekend is vanwege de Pebble Beach golfcourses is ook een broedgebied voor allerlei wildlife en het wordt beschermd, dus daarom iets meer dan 10 dollar entree per auto.

Het werd al wel redelijk snel donker, maar ondanks dat ik geen grote golfkenner ben vond ik Pebble Beach wel indruk maken. De 17 mile drive viel me persoonlijk wat tegen. Veel was ook niet bereikbaar of met hekken afgezet in verband met het nest en broedseizoen van dieren. Rond een uur of 19 kregen we ook echt honger en zijn we naar de pier in Monterey gereden om daar in een restaurant te gaan eten. Het werd the old fisherman grotto. Aangezien Ronald geen visliefhebber is kwam er weer een flinke steak op tafel en ik nam wel een visje. Niet echt een heel gezellig restaurant overigens. Alles ging vooral erg snel en haastig.

Rond 21u kwamen we weer terug bij het hotel Comfort Inn op Munraz Avenue

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: