Dag 03 Los Angeles – Pismo Beach 2012

Vandaag de eerste dag van de roadtrip, al starten we deze morgen gewoon nog in LA. Na het ontbijt, dat we in hollywood nemen, rijden we naar Santa Monica om de auto langs de pier te parkeren. Net als Venice. Beach in de avond is hier ‘s ochtends nog niet veel te beleven. We lopen de pier op en beseffen dat we voor hetzelfde geld ook op de pier hadden kunnen staan. We maken een foto bij het bord welke het einde van route66 markeert. Op het einde van de pier staat wat vissers en een man op een cimbal te spelen, maar verder is er weinig aan. De kermis is nog niet open. We kijken wat rond en spotten een zeeleeuw. Daarna lopen we over het strand, even de voeten in de oceaan, met een rondje weer terug naar de auto. In een park liggen veel zwervers op een grasveld. De (zweet)geur is niet te harden. 

We besluiten om nu dan toch echt LA achter ons te laten en rijden via highway 1 door Malibu naar Oxnard. Hier doet de gps weer moeilijk, die wil ons steeds via privé bergweggetjes sturen. Na een korte stop bij Pointe Dume rijden we via Oxnard naar Camarillo. Hier is een grote outlet store waar we beide wat shirtjes aanschaffen. Na een uur of 1,5 rijden we door naar Santa Barbara. We parkeren bij de pier en lopen dan het centrum in. Achteraf hadden we beter het treintje kunnen nemen voor 1 dollar. Het zal normaal best gezellig zijn hier, maar er is niet zo heel veel te beleven. We besluiten bij een burgertent maar wat te eten. Ik krijg een apparaat mee dat gaat trillen als de burger klaar is en opgehaald kan worden. Het smaakt allemaal prima en we lopen weer naar de auto. Daarna rijden we via de Santa Barbara mission.

Na een kort bezoek rijden we door naar Solvang, een scandinavisch aandoend dorp. Aangezien het al laat is houden we het bij het rijden door het dorp en rijden we met de ondergaande zon in ons gezicht door naar Pismo Beach. Eerst die zon en daarna een compleet zwarte weg zonder straatverlichting en reflecterende borden doet ons nog bijna verkeerd rijden. En ook die stomme gps die ons soms laat afslaan om dan 100m verder weer om te laten keren, heel irritant. In het pikdonker komen we bij ons hotel aan. Hier werkt de wifi alleen dichtbij de foyer en wij zitten juist heel ver weg. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: