Dag 10 Port Charlotte – Key West – Miami Beach

Achteraf gezien zijn dit soort dagen dus de reden dat ik niet meer via grote reisbureaus routes boek, maar alles zelf uitzoek.

Port Charlotte – Key West – Miami Beach, een totale rij afstand van 9.5uur. Dat geeft je toch niet veel tijd meer om ergens wat te bekijken. Nu kan ik ook zeggen dat het natuurlijk niet slim is van mezelf en dat ik dit vooraf beter had moeten bekijken. Maar voor een eerste trip vertrouwde ik dus volledig op de route van WTC.

Ik vertrok al om 8u uit Port Charlotte en een klein uur later zat ik met mijn koelboxje op het strand van Bonita Beach (vlakbij Naples) aan mijn ontbijt. Omdat ik op mijn tomtom al zag hoe lang de rit naar Key West was en ik bij homestead nog naar een alligatorboerderij wilde was het meer hap slik weg.

Ik rij de Tamiami trail (41) weer richting Miami en pak de route naar Homestead. Ik denk dat ik tot een 10 mijl voor Miami nog geen 5 auto’s ben tegengekomen. Na net geen 2.5u rijden kom ik aan bij de Everglades Alligator Farm net in/onder Florida City. Ik blijf hier een klein uurtje en rij dan richting Key West.

Nou is de 1 hier een weg die bekend staat om de files. Ik heb echt geluk dat de files de andere kant op staan. En met een reden, want er komt slecht weer aan. Ik had al gelezen dat er morgen een tropische storm wordt verwacht, maar blijkbaar nemen veel mensen nu al de route naar het noorden. Dat beloofd nog wat voor de terugweg.  Het is overigens echt een hele mooie route. Van eiland naar eiland die door middel van vele bruggen en dijken aan elkaar verbonden zijn.

Ik vraag me alleen af waarom ze hier toch zo’n enorm lelijke blauwe wegafscheiding hebben geplaatst. Ik stop alleen heel even op marathon waar ik even over het strandje loop en een ijsje neem. Daarna direct door naar Key West, want ik zie de wolken in de verte al aankomen. Het is al na 15:30 als ik op Key West ben.

Eerste stop, southernmost point. Nou… een tegenvaller. Een grote boei waar een dikke rij en een giftshop bij staan om het zuidelijkste punt van de VS te benadrukken. Terwijl het, als je op de kaart kijkt, niet eens het zuidelijkste punt is.

Daarna via Duval street naar Mallory Square. Hier meren normaal grote cruiseschepen en dergelijke aan, maar op dit moment is het op een aantal toeristen na uitgestorven. Inmiddels begint het ook lichtjes te regenen.

 

Mallory Squary (notmypic)

 

Ik besluit na 2 uur Key West om het dan ook maar voor gezien te houden en terug te rijden naar Miami Beach. Eigenlijk had ik alleen al voor de rit en misschien Key West zelf al beter 2 dagen kunnen uittrekken. Ik ben onderweg echt heel veel voorbij gereden wat ik best beter had willen bekijken.

En dan de rit terug naar Miami Beach. Ik ben hier ook wel eens een buitje gewend, maar wat daar naar beneden kwam heb ik toch zelden gezien en zeker niet vanachter het stuur. Enorm dikke regendruppels die zelfs als de ruitenwissers in de snelste stand stonden nog zorgde voor extreem weinig zicht. Op de plekken waar het kon gingen veel auto;s zelfs aan de kant van de weg staan omdat de bestuurders het blijkbaar te gevaarlijk vonden om te rijden. Vanaf Key Largo werd het wat beter, maar ik was toch pas rond 21u terug in Miami. Overigens wel een mooie kant om Miami van binnen te rijden met die steeds groter wordende torenflats.

Ik overnacht de laatste dagen van mijn vakantie in het Clinton Hotel op Washington avenue. Check mijn ervaring hiervan op de hotel pagina.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: