Dag 02 Los Angeles 2012

We zijn niet eens zo heel vroeg wakker. Om 8:30 ga ik het ontbijt halen en dat eten we op de kamer op. Nou ja, ontbijt. Meer wat koude harde bagels en wel wat verse jus.

Een uur later gaan we met de metro (rode lijn op 200m van ons hotel) naar Hollywood Boulevard. We stappen uit bij Hollywood en Vine en ik maak wat foto’s van het Capitol Records building.

 

Capitol Records Building

 

Daarna lopen we door via de walk of fame naar het Kodak Theater waar de Oscars elk jaar worden uitgereikt. Het is er nog niet erg druk met toeristen, maar wel met proppers die startours aan proberen te bieden. We kunnen dus wat afdingen en voor 26 dollar pp mogen we over een half uurtje instappen. Eerst lopen we nog wat over de stoep met de bekende roze sterren en langs het Chinese theater, waar handafdrukken in het beton zijn gegoten. Leuk om een keer te zien, maar na dat half uurtje hebben we het ook echt wel gezien. Aangezien we geen geld spenderen om binnen rondleidingen te doen lopen we naar de opstapplaats voor de Startour.

Daarna dus de jeep in voor de startour. Op mijn Los Angeles Steden pagina wat uitgebreidere informatie hierover (link nog invoegen)

De tour brengt ons via Hollywood Boulevard en Sunset Boulevard naar Beverly Hills en dan via Bel-Air en Rodeo Drive terug naar het beginpunt. Een rit van ongeveer 2.5u met 30minuten wandeltijd rond Rodeo drive. Nu was ik vooraf door de verhalen wat sceptisch, mede ook door mijn boottocht ervaring in Miami, maar het viel me eigenlijk allemaal reuze mee. Een leuke chauffeur met een grappig en goed verhaal en ondanks de vele muren, poorten en bomen konden we toch ook nog heel veel zien.

 

la7
Greystone Mansion

 

De enige huizen die echt helemaal onzichtbaar waren, waren die van Tom Cruise en de playboy mansion. Het huis van Wil Smith leek wel een oosters paleis. Een voor het huis waar Michael Jackson was overleden (niet Neverland, maar in LA) waren onder het balkon van de slaapkamer op de stoep een aantal miniatuur tekeningen gemaakt.

Het leukste was misschien nog wel bij het huis van de Hiltons waar de poort open ging en de pappa van Paris in zijn hele dure auto wegreed. Onze chauffeur vroeg nog even waar Paris op dat moment was. ‘At her own home’ was zijn antwoord. Zij rijdt in de enige roze mini door LA blijkbaar.

 

la016
Papa van Paris Hilton

Ook reden we langs het huis wat model was voor The fresh prince of Bel-Air. Nu is het niet meer als een filmprop. Het huis staat leeg.

 

la015
Fresh Prince of Bel-Air

 

 

Daarna rijden we via Sunset Boulevard en langs het ziekenhuis waar Whitney Houston doodverklaard is naar Rodeo Drive waar we even mogen rondkijken. Het valt Ronald direct op dat hele jonge vrouwen en vooral veel Aziaten hier in enorm grote auto’s rijden. We lopen een horlogezaak in, want Ronald wil ook graag nog een horloge aanschaffen. Maar als we al na 10 seconden doorkrijgen dat het hier pas bij een paar 1000 dollar begint staan we al snel weer buiten. We horen nog wel een jongetje tegen pappa zeggen dat een ketting die hij om heeft maar 10.000 dollar kost. Dit is echt alleen voor de rijken. We stappen daarna weer in de jeep en rijden langs een Bugatti Veyron, de op dat moment duurste auto die er is. Daarna rijden we via onder andere het huis van de Adams Family weer terug naar ons beginpunt. We bekijken nog even het hollywoodsign vanaf hier en besluiten dan weer te gaan.

We nemen de metro terug naar ons hotel en pakken de auto naar Griffith Observatory. Dit ligt maar op 10 minuten rijden van ons hotel. We moeten de auto wel langs de berg parkeren, want de parking is afgesloten. Ik denk dat er veel mensen in het park lopen, want de sterrenwacht zelf is gesloten, maar we kunnen er wel omheen lopen en daar wacht ons een prachtig uitzicht over Los Angeles.

Daarna wordt het tijd om naar Downtown te gaan. Nu hebben we helemaal niet uitgezocht waar we precies heen willen, omdat we dit pas bij het uitzicht hebben besloten, Dus als sportliefhebbers gaan we naar het Staples Center. Toevallig is er vanavond een wedstrijd van de Lakers, dus er lopen heel veel mensen rond met een shirt van Kobe Bryant. We kijken wat rond op het plein van dit stadion en het Nokia Center en bekijken ook wat beelden van de helden van weleer als we besluiten om wat te gaan eten op het plein. We lopen ook even een klein stukje de binnenstad in, maar net als onder het snelwegviaduct bij onze parkeerplaats lopen hier wel erg veel zwervers rond.

Afbeeldingsresultaat voor staples center

usa2012 058

Als er eenmaal veel beschonken Amerikanen rondlopen gaan we door naar het volgende plekkie. Helemaal aan de westkant van de stad, Venice Beach. Het is de eerste rit waar we heel even in de file staan. Het valt allemaal wel mee en na een kleine 35 minuten staat we op de parkeerplaats bij Venice Beach. Het begint inmiddels al goed te schemeren en het is zelf behoorlijk fris aan het worden als we op het strand staan. Er komen nog wat late surfers uit de oceaan. We lopen wat rond, maar er is eigenlijk helemaal niet zo veel meer te doen hier. Alle winkeltjes zijn gesloten en er hangt een enorme wietgeur. Met een korte omweg lopen we dus al vrij snel terug naar de auto en via Santa Monica rijden we terug naar ons hotel waar we tegen 21.00 toch redelijk moe van deze dag op bed ploffen en nog even tv kijken. We zijn helemaal vergeten om nog wat te eten en doen ons dan maar tegoed aan een zak chips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: