Dag 07 Disney World

 

Dag 2 van Disney World en qua reizen weer hetzelfde als gisteren en dus veel te vroeg bij de ingang. Ik begin vandaag in Epcot.

Dit park richt zich voornamelijk op technologie en cultuur en dat zie je eigenlijk aan de vormgeving van het park. Rond de ingang allemaal tech-attracties en rond het meer allemaal attracties met landenthema’s.

Ik begin met spaceship earth. Een soort interactieve dark ride waar je op het einde van de rit je eigen toekomst kan bepalen….. Dit was direct ook de attractie met de langste wachtrij voor mij in alle parken van Disney World.

Bij Mission Space kreeg ik een kaartje mee om de wachtrijtijd te kunnen bepalen. Maar na een minuut of 10 was ik al binnen. Als je het over G krachten hebt is dit een attractie zeg. Weggeschoten in de ruimte en al knallend je spaceship redden. Niet voor zwangere vrouwen deze attractie.

Toen op naar Soarin. Hierin vlieg je in een soort hangglider over Amerika en zie je allerlei bekende punten. Het leuke aan deze attractie begon eigenlijk al met de interactieve wachtrij, waar de rij in diverse groepen wordt opgedeeld en je met je handen een soort ballonnen op de muur kapot moet maken. De attractie zelf is mooi, maar het boeit mij duidelijk minder dan een hoop anderen die het blijkbaar erg spannend vinden. Edit: deze attractie is een stuk veranderd sinds ik er was en ipv alleen maar beelden uit zuidwest Amerika gaat het nu over wereldbeelden.

Dan is het tijd om wat te gaan eten en dit doe ik in Noorwegen. Daarna loop ik verder dit deel achter het meer af. Eigenlijk zijn hier allemaal korte darkrides. Leuk, maar niet enorm speciaal. Dus ik ben vrij snel weer terug bij de kant die ik nog niet gedaan heb en begin met Test Track.

Nu ben ik niet de grootste auto junk, maar ik verbaasde me een beetje over de manier van insnoeren in deze attractie. Een gewone autoriem haha. En daar gaan we. En als ik heel eerlijk ben, het is nogal lam… Af en toe een scherpe bocht links of rechts en net alsof we op een muur of dergelijke afrijden en dan wegdraaien natuurlijk. Maar het is zo niet spannend. Tot het moment dat de snelheid getest gaat worden en er eindelijk wat actie in komt. Maar verder als een 100km/h gaat het niet. Al is dat in zo’n klein bakje en met kuipbochten natuurlijk voor je gevoel wel iets harder.

img1123921778

Hierna wordt het tijd om naar Magic Kingdom te gaan. En ik vind de rit er heen met de monorail door het hotel al geweldig. Dit is wat ik vroeger op tv zag en nu beleef ik het zelf in het echt.

Aangezien ik geen tas bij me heb ben ik binnen 5 minuten binnen en kijk eerst even waar ik de fastpass het beste kan gebruiken. Het weer is maar bewolkt en grote kans dat ik een flinke bui ga krijgen, dus ik ga eerst wat buiten attracties doen. It’s a small world is overigens helemaal afgesloten wegens ‘refurbishment’ (alles opknappen) en dus hoef ik geen small world liedje aan te horen.

img1123919230

Ik begin dus met Pirates of the Caribbean. En hier valt mij button ineens op bij Jack Sparrow himself. Hij vraagt me waar ik vandaan komt, wat mij hier brengt en dergelijke en waarom ik alleen ben. Nou.. heel de attractie wordt dus stilgelegd omdat er een ‘single lady’ langs mij moet komen zitten haha. Probeer dat maar eens in de Efteling. Nou vind ik aandacht al niet alles, maar als er dus ineens een 100 man mij aan staat te staren en applaudisseert hoeft het van mij eigenlijk niet. Maargoed, na een minuut komt er dus een dame langs me zitten die het volgens mij alleen maar leuk vind dat ze niet langer in de rij hoeft te wachten. De attractie zelf is een betere versie van Fata Morgana als ik die vergelijking al mag maken.

Daarna ga ik in de rij staan voor Splash Mountain. Nou, ik ben denk ik na 1 minuut al helemaal doorweekt. Blijkt dat er boomstammen van bovenaf nogal veel water verzetten en deze komen door gaten in de grond naar buiten.

img1123919202

In het begin kabbelt de attractie wat op en af met het in je hoofd blijvende deuntje zip-a-di-do-dah. En dan val je dus een flink end omlaag en wordt je helemaal zeiknat. Nice. Ik wist overigens niet dat dit een broer konijn attractie was.

Daarna door naar Big Thunder Mountain. Ik had hier mijn fastpass voor ingezet en ik kan eigenlijk bijna in het geheel de rij passeren en doorlopen en ben dus heel snel aan de beurt. En dat is maar goed ook, want het trekt nu ineens helemaal dicht en ik hoor donderslagen dichterbij komen.

Ik zit blijkbaar in het laatste ritje voor ze het afsluiten vanwege het aankomende noodweer. Het is een leuke muisbaan. Het gaat allemaal niet enorm hard of hoog, maar het is echt een leuke gethematiseerde thrill ride.

Daarna is het snel door naar het spookhuis. Prachtig gethematiseerd, alleen jammer dat je in een soort carnaval festival karretjes zit. Heel eng is het natuurlijk ook weer niet. Als ik weer buiten sta is het droog, maar ik zie aan de plassen dat het echt enorm hard heeft geregend. Ik besluit terug te lopen naar Frontier land waar ik geluk heb dat net voor mijn neus Big Thunder Mountain weer open gaat. Dus nog maar een keer een ritje.

Het blijkt dat Space Mountain tijdens de bui heel populair is geworden en ik heb echt geen zin om 2u in de rij te gaan staan hiervoor. Dus ik besluit om naar een 3d film te gaan kijken. Het wordt een film van Monsters Inc. En ook deze is een groot succes.

Daarna begint het al redelijk donker te worden en ga ik het kasteel voor de laatste keer bekijken. Ik besluit (achteraf stom) om toch maar de bus terug naar het hotel te nemen.

Heb je ook zo’n stomme shuttle service van je hotel naar het park en terug. Betaal dan een taxi, want de show missen (en delen van ver uit de bus zien) is zo ontzettend jammer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: