Dag 04 Miami

Mijn laatste dag Miami. Ook al kom ik hier op het einde van de vakantie weer terug. Alleen dan in Miami Beach. Achteraf gezien ligt dat hier gewoon tegenover en vraag ik me af waarom ik niet wat minder dagen hier had gedaan en wat meer dagen onderweg. Maar dat kon ik toen ook niet weten.

Ik begin de dag bij de Bayside Marketplace waar ik een tour heb geboekt over Biscayne Bay. Samen met een stuk of 30 anderen vaar ik langs de huizen van de sterren die hier verspreid over diverse eilandjes liggen. Ook komen we op diverse plekken die bekend zijn van o.a. Miami Vice en langs de Cruiseschip haven. Ik vind het mooi, maar we varen wel erg ver van de kant af en eigenlijk valt er op de villa’s die zichtbaar zijn na, weinig te zien. Maar de toch op zichzelf is gewoon even lekker wat anders.

Na terugkomst lunch ik in het Hardrock Café en ga daarna mijn auto halen om richting de Everglades te rijden. Ik had al doorgekregen dat buiten Miami en Orlando mijn tijd voor alle andere zaken erg kort was en ik dacht dat het misschien wel handig zou zijn om al een deel te bekijken nu ik daar nog tijd voor had. Ik had ook al een airboat tour geboekt, maar (aangezien ik dat pas hoefde te betalen bij aankomst daar) ik merk al snel dat er veel aanbieders zijn en ik kijk daar onderweg wel naar.

Het duurt even voordat ik er ben, want ook zo midden op de dag is het verkeer in Miami enorm crazy. Het is niet eens enorm druk, maar velen rijden echt als idioten. En ook veel auto’s zijn echt wrakken valt me op. Ik ga eerst naar het Royal Palm visitor center. Net hier voor moet ik entree betalen voor het park. Ik loop even het visitor center door en besluit om de Anhinga trail te doen. Een leuke niet al te lange wandeling een stuk de mangroven in. Ik zie vooral heel veel vogels en op het pad liggen diverse schildpadden. En in het water liggen heel veel alligators. Onderweg kom ik een parkranger tegen die aangeeft dat ik niet te veel stil moet staan, omdat ik zo ongeveer de enige in het park ben vandaag. Veel dieren zijn stiekem toch wel gewend aan de aanwezigheid van mensen en sommigen zijn gevoerd en dat geeft het risico dat ze naar mensen toe gaan. Ik loop het rondje en in ongeveer 45 min ben ik terug. Ik denk dat dit wel een leuke plek is voor mensen die meer aan fotografie doen. img112391682558

Daarna rijd ik verder over de main park road naar het Flamingo visitor center. Hier zijn ze bezig met heel veel opknapwerkzaamheden. Veel staat in de steigers. Het is echt een plek in de middel of nowhere waar ook ineens alles lijkt te stoppen. Ik vind er eerlijk gezegd weinig te beleven. Je kan hier een boottocht maken, maar omdat het hier echt uitgestorven was, op enkele watersporters na, besluit ik vrij snel terug te rijden.

Met een omweg vanwege de files en een indruk van Florida City en Homestead (ik wilde de tolwegen omzeilen en ben dwars door de steden gereden) waar ik niet echt vrolijk van werd ben ik naar de TaMiami trail gereden. Dit is zeg maar de weg tussen Miami en Naples. Ik wil toch nog een airboat tour maken. Ik rij langs diverse aanbieders en het valt me op dat het overal erg druk is. Dus ik keer om en besluit bij Gator Park, eigenlijk het 1e park wat je tegenkomt, te gaan kijken. Ik zie dat je hier een soort dierentuintje, airboattour en show ineen boekt dus ik doe dat maar.

Ik loop eerst wat door het ‘parkje’. Het mag eigenlijk de naam niet eens hebben. Het zijn eigenlijk een aantal bassins voor kleine alligators, grotere alligators en een aantal krokodillen (andere/smalle snuit). Daarna de airboat tour, waar we op wat schildpadden en vogels na eigenlijk amper wat tegenkomen. Een paar mini alligators. Het meest opvallende is als de ‘chauffeur’ ineens de boot stil legt en het water in springt en een paar minuten onder water blijft. Iedereen vraagt zich af wat er gebeurd. Het blijkt een grap te zijn. Maar met de man in het water (steeds om zich heen kijkend voor alligators) komt een duidelijke uitleg over hoe de Everglades zijn ontstaan en wat de toekomst is. Zeker door de aanleg van de wegen van de golf van mexico naar de Atlantische kust is er veel verstoord in de natuur. Daarna racen we weer verder door de smalle kanalen van de Everglades.

Als we terug zijn is er dus nog de show. Dit wordt gedaan door een man die (blijkbaar) ook dieren traint voor voor mij compleet onbekende films. Alleen een film van Eddy Murphy (nutty professor) ken ik. Maar het begint al met het aanpakken van de kaartjes. Met een flinke schorpioen in de handen neemt hij de entreebewijzen in ontvangst. Mathilda genaamd. Een echte diva….

img11234300301

Daarna komen er allerlei dieren aan bod. Van diverse vogels, kleurige kikkers en grote padden tot een soort poema die verstoten is door de ouder en hier is tot er een dierentuin voor hem komt. Want terug in de natuur zou die het wrs maar enkele dagen overleven.

img11234300303

Hoogtepunt is een enorm oude en dikke alligator. Doordat de man wat geblesseerd is gaat hij niet stoeien met de krokodil en blijft het bij uitleg en laat hij zien wat er gebeurd als het beest iets (dat kan eten zijn, maar ook alle andere zaken) klem heeft in de bek. Ik had niet verwacht wat voor klap het op elkaar slaan van de kaken zou geven, maar dat gaat echt hard.

Everglades

Daarna ga ik terug naar Miami. Er is vandaag iets te doen in het park bij het basketbal stadion en daar ga ik ‘s avonds nog even kijken. Er zijn ook tv opnames en ik zie vanaf een afstand Shakira staan. Die treed ook op in het stadion. Buiten is er een optreden van een DJ bij de vulkaan. Het was voor mij een onbekende, maar er stond toch best veel volk.

img1123917746

Tegen 10 uur pak ik de metromover terug naar het hotel. Morgen voor het eerst een reisdag. Naar Kennedy Space Center en Orlando.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: