Dag 02 Miami

Een samenvatting van wat zaken van de reis. Let wel dat ik de originele film inmiddels kwijt ben en dit waarschijnlijk de eerste camera op aarde was die ik gebruikt heb..

Wat ik vooraf niet wist is dat er tegenover mijn hotel een ander hotel opgeknapt wordt. En in dit geval betekent het dat het hotel aan de buitenkant wordt geverfd. En door de warmte beginnen ze hier om 4uur!!!! ‘s morgens mee. Godsamme.

Ik kan overigens een andere kamer krijgen aan de andere kant van het hotel. Maar ik kies voor het uitzicht. Dus het is niet dat ze niet meedenkend zijn.

Ik slaap toch nog een klein uurtje. En na wat contact met thuis ga ik rond 8u toch maar eens buiten kijken. Ik loop eerst wat door Margaret Pace park en daar na op zoek naar een ontbijt op Biscayne boulevard. Ik vind een broodjeszaak en vul me met en brood van een halve meter. Althans, ik neem de helft mee in een doggybag voor later. Dit is niet goed voor een normaal mens.

img1123917562

Ik ga dan richting de Metro Mover. Dit is een gratis monorail die vanaf mijn hotel (eigenlijk de kunstschool) naar downtown Miami gaat. Er zijn hier veel werkzaamheden en dus is mijn 1e stop de American Airline Arena. Het stadion van de Miami Heat.

Het is nog vroeg en er is nog weinig te beleven hier, dus ik ga eigenlijk vrij snel weer verder richting het Bayside Marketplace. Een flink winkelcentrum. Al vind ik dat er eigenlijk ook weer niet zo heel veel speciale dingen zijn. Ik boek wel een boottocht voor overmorgen. Ik denk dat ik hier vanavond eens terugkom, want er zijn allerlei concerten.

img1123917654

Ik loop verder richting Brickell Key. Duidelijk een plek waar veel rijken wonen. Eerlijk gezegd valt het me een beetje tegen. Ik besluit dus weer terug naar het hotel te gaan en pak mijn auto om richting het noorden te rijden. Ik ga naar Sawgrass Mills. Dit ligt eigenlijk al meer richting Fort Lauderdale, maar dit is wel een huge winkelcentrum. Ik blijf hier eigenlijk bijna de rest van de dag rondkijken. Ook breng ik nog even een bezoek aan het stadion van de Florida Panthers (ijshockey).

img1123430030

Als ik terugrijd maak ik wel een klassieke fout. Ik haal mijlen en kilometers door elkaar. Ik neem dan ook een afslag die ik niet moest hebben, maar ach, van de snelweg af vind ik toch leuker. Maar in dit geval kwam ik op Ali Baba avenue in Opa Locka terecht. (kwam ik achteraf achter). Ik wilde ergens keren om de weg terug weer te nemen. In Amerika kan je dan met die rechttoe rechtaan straten net zo goed een vierkantje rijden dacht ik. Nou, ik weet niet welke straat het was, maar er stond flink wat gras op het beton en ik heb denk ik zelden zoveel armoede gezien. Het leek wel alsof ik ineens een 3e wereldland binnen was gereden. En de paar mensen die ik zag waren of zwervers of volgetattoeerde mannen zonder shirt aan zeg maar. Dus snel weg hier.

In het hotel heb ik hier even wat navraag over gedaan en bleek dat het ‘voor mij als white-guy’ niet echt de place to be was. Overigens gaf ze ook nog als tip mee om de metromover ‘s avonds alleen in te stappen als er minimaal 5 mensen inzaten.

Ik besluit bij de Bayside Marketplace nog wat te gaan eten en duik redelijk op tijd mijn bed in. Dan krijg ik een bericht van Christine dat ze me morgen oppikken voor een dagje Miami. Ik weet verder niet wie ‘ze’ allemaal zijn, maar dat zie ik morgen dan wel weer.

img1123917094

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: