Dag 06 Disney World

Eerst even over het hotel. Zoals ik gisteren schreef is het nogal plakkerig. Op de kamer is het (redelijk) schoon, maar buiten stikt het van de, voor mij, onbekende beestjes. Die lovebugs plakken als de nete, maar ik schrok meer van de schorpioentjes op de ijsmachine. Nu vertelde die man bij de swamptour in de Everglades dat het bij schorpioenen zo is dat hoe kleiner ze zijn ze vaak ook gevaarlijker worden. Ik blijf dus maar weg van de ijsmachine hier. Maar de beestjes hieronder domineren echt heel veel plekken hier rond Orlando.

img1123922796

Maar door naar vandaag…..

Eigenlijk is dit de reden waarom ik (blijkbaar) al vanaf zeer jonge leeftijd obsessed ben door Amerika. Disney World. En dan ben ik echt niet de grootste Disney film liefhebber ofzo.

Maar vandaag dus vroeg op, want om de een of andere reden hebben ze bij dit resort idiote bustijden. Je kan om 7.10 met de bus mee, of om 11.00…. en terug ook al van die vage tijden. Blijkt dat dit de eerste stop is en dat er echt een stuk of 20 andere hotels en resorts aangedaan worden alvorens we het Disney World Complex oprijden. En dat is echt enorm! Overigens valt het mij nu wel op in wat voor %$&^& hotel is deze dagen zit in vergelijking met ALLE andere hotels die ik onderweg tegenkom.

Ik word afgezet bij een mega parkeerplaats waar ik met de monorail of bus naar één van de parken kan gaan. Maar ik moet eerst nog een kaartje kopen. Het lijkt wel of ik de enige ben die overigens hier nog een kaartje moet kopen, want er staat helemaal niemand anders bij één van de kassa’s hier. Een jongedame wenkt me en vraagt me waar ik vandaan kom, hoeveel dagen ik hier ben en wat ik wil zien? Ik heb maar 2 dagen, maar wil eigenlijk zoveel mogelijk zien. Dus neem ik een 2-day hopper ticket waarmee ik naar alle themeparks kan, de waterparken zitten hier niet bij in, maar het is toch elke dag wat regenachtig dus dat maakt niet uit. Ik krijg ook nog een button (pin) met ‘first time visitor’ erop die ik vooral op moet spelden.

Ik besluit om eerst naar Animal Kingdom te gaan, aangezien ik dit park vanuit Parijs nog niet ken en ik gehoord heb dat je de Safari tour het beste ‘s ochtends kan doen. Ik pak de bus en enkele minuten later sta ik voor de ingang van het park. Het duurt nog een kleine 30 min voor het park opengaat en ik praat wat met een stel uit Boston die hier 14 dagen zullen zijn… wow!!

img1123920894

img1123919439

Na een korte openingsshow mogen we dan achter aan touw aan het park binnen en helemaal achteraan als het tour losgelaten wordt gaan alle attracties pas open. Ik zit dus wel in één van de eerste ritjes van de Safari en er liggen inderdaad best wat dieren op of net langs het pad. Erg leuk om op deze manier en wat dieren te zien en wat te leren mbt stropers en dergelijke. Er zit ook een klein dierentuintje bij met allemaal Afrikaanse dieren.

Het park begint nu een beetje vol te lopen, maar ik kan bij Expedition Everest de single seat rij pakken en daardoor kan ik 2x snel achter elkaar deze achtbaan doen. Het gaat zowel voor als achteruit en dat maakt het een apart baantje.

Daarna loop ik langs diverse Aziatische dieren, waaronder een enorme vliegende hond,  naar Discovery Island.

Hier staat echt een enorme boom midden in het park. De tree of life. In de boom zijn allerlei dieren gekerfd onder de boom is een soort van 4d bioscoop. Ik kijk hier een hilarische film van ants (mieren).

img1123920313

Ik loop nog wel door Dinoland, maar dit lijkt me toch wel meer voor echt de wat kleinere kinderen en dus ga ik naar Disney Studios met de bus.

Het is inmiddels al wel in de middag en ik moet dus echt keuzes gaan maken over wat ik ga doen. Natuurlijk kan rock’n roller coaster niet ontbreken. Met harde Aerosmith muziek op de achtergrond suis ik over de baan. Daarna wil ik eigenlijk de tower of terror doen, maar deze is op dit moment gesloten.

Daarna doe ik de backlot tour waar eerst wordt uitgelegd hoe bepaalde stunt worden uitgevoerd. Leuk zo’n interactieve uitleg.

img1123921889

Daarna gaan we met z’n allen een tram in om een kijkje te nemen over een soort van filmstudio in werken met allerlei grappen en grollen tussendoor. En ja, ik werd goed nat.

Aangezien ik mijn filmmateriaal kwijt ben hieronder een YouTube filmpje van de backlot tour

Daarna doe ik een ritje in een spaceshuttle. Ik vond deze dus vele malen leuker en hij voelde ook vele malen sterker dan de attractie in Kennedy Space Center.

Daarna doe ik de Great Movie ride. Dit is eigenlijk een soort interactieve rit door allerlei vooral oude films waar acteurs ook nog allemaal live action doorheen spelen. Eigenlijk vind ik dit één van de leukere attracties in dit park. De attracties is wel een stuk vernieuwd ivm hoe ik het zag, maar hieronder een beeld van de attractie.

Als laatste bekijk ik een soort van 5d film van de muppets. Behalve de 3D film komen hier ook nog geur en water/wind en rook elementen bij kijken. Erg leuk. Ik heb de muppets nooit heel speciaal gevonden, maar dit vond ik echt grappig.

 

Onderweg naar de uitgang zie ik dat de Tower of Terror het nu wel doet en de wachtrij is inmiddels al meer dan 1.5u. Ik hoop maar dat ik de bus terug nog haal straks. De eindshow kan ik zeker al wel vergeten.

Het vuurwerk begint rond 20.00, maar dat is ook de tijd dat de bus naar het hotel terug gaat. Erg jammer dus dat ik dit niet kan bekijken, maar het is een erg lange en drukke dag geweest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: