Dag 05 Miami – Kennedy Space Center – Kissimmee

Vandaag dus de 1e echte reisdag. Eerst een kleine 400km naar Titusville naar het Kennedy Space Center. Ik vertrek rond een uur of 8, midden in de spits van Miami en Fort Lauderdale naar Titusville. Ik vermijd de tolwegen en pak de 1A1 zoveel als ik kan. Alleen merk ik al snel dat er eigenlijk weinig te zien is. Er staan gewoon best nog wel veel bomen. Maar het rijdt redelijk door. Maar vanaf pak ik gewoon weer de 1 en rond 13:30 doemt in de verte het Vehicle Assembly Boulding op, het enige hoge gebouw hier in de omgeving.

img1123918866

Ik parkeer en het valt me op dat er recht tegenover de ingang nog voldoende plek is. Binnen 5 minuten ben ik langs de kassa en binnen.

Allereerst loop ik naar de rocket garden. Hier komen alle raketten voorbij die gebruikt zijn in de ruimte. Ook al zijn de meeste lege hulzen waar je niet echt in kunt. Er staan ook wat voorbeelden van capsules waar je in kunt om te ontdekken hoe klein en krap het allemaal eigenlijk is.

 

 

Bij binnenkomst wordt er al direct verwezen naar 2 films die je kan bekijken. Ik bekijk de film over de Hubble telescoop. Heel interessant, maar wel erg National Geographic steil. Ik had van een IMAX film wat meer verwacht. Dus door naar de Space Shuttle. Hier staat de Explorer. Hier is wel mee geoefend, maar deze is nooit in de ruimte geweest. Eerlijk gezegd verbaas ik me over de grootte. Ik had al wel gelezen dat het geen groot ding was, maar ik had het toch een stuk groter verwacht. Zeker na het zien van al die andere raketten.

img1123917999

Tegenwoordig, na het stopzetten van het Space Shuttle programma, is hier een attractie om de Space Shuttle Atlantis gebouwd en is de Explorer ergens anders heen gegaan. Hier een filmpje over het afscheid van de space shuttle en de tour over LA: https://www.youtube.com/watch?v=Sg5jVGVPOfk

Daarna pak ik de bus om een tour over Cape Canaveral te maken. Op dit moment staat er een Space Shuttle op het platform en dan zijn er een hoop onderdelen van de tour niet bereikbaar. Ik mag op een platform vanaf 1 mijl afstand (1.6km) foto’s maken….Zelfs met enorme zoom ziet het er niet uit. Maar toch blijft het enorm indrukwekkend. Je kan hier ook ‘onder’ één van de verbranders staan die onder een space shuttle hangen.

img1123918253img1123918193

Daarna weer de bus in, langs de ‘beroemde’ aftelklok die er op tv ook veel groter uitziet dan in het echt, naar de Apollo hal. Tijdens de rit verteld de chauffeur van alles over deze plek en de shuttles en ook over de alligators die her en der hier leven.

Bij de Apollo experience worden de bussen wat uit elkaar gehaald door te beginnen met een showelement waar niet iedereen zomaar in kan. Hier wordt een shuttle lancering gesimuleerd vanuit de controlekamer. Natuurlijk met allerlei fouten die weer optijd gerepareerd worden. En dan gaat de deur open naar de Apollo/Saturn V raket. En die is echt enorm.

Dit enorme apparaat is niet op 1 foto vast te leggen. Hier lopen ook een aantal oude astronauten rond die uitleg geven over wat hier nu eigenlijk zichtbaar is. Ik blijf hier meer dan 1.5u rondhangen en vergaap me aan al de historie en verhalen die hier rondgaan.

Daarna pak ik de bus terug naar het visitor center waar ik nog 1 attractie wil doen. De shuttle experience. Hier zitten we met een 20 man in een ruimte waar een spaceshuttle lancering wordt nagebootst. Deze attractie is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Natuurlijk gaat het ook hier mis en komt het uiteindelijk goed, maar je krijgt echt een gevoel dat de G-krachten op je inhakken. Toch doet me dit wel wat denken aan een goedkope kermis attractie.

Het is inmiddels na 5-en en ik heb het eigenlijk wel gezien. Jammer dat er zoveel door de shuttle lancering niet bereikbaar is, maar aan de andere kant heb ik veel opgestoken. Ik rij door naar Daytona. Ik wilde altijd al eens de speedway zien. Uiteindelijk als ik een klein uur later er kom valt er weinig te zien. Ik ben er blijkbaar te laat en mag de parkeerplaats niet meer op vandaag. Ik mag snel even een foto nemen en moet dan weer weg.

img11239182588Ik besluit om bij het strand dan nog maar wat te eten en rij daarna richting Orlando waar ik de eerste echte megahoosbui over me heen krijg. Niet normaal wat een plensbui. Er zijn dan ook mensen die hun auto langs de kant zetten. Ik zet de ruitenwissers in supersonic speed en rij gestaag door. Ik rij overigens dwars door Orlando heen naar Kissimmee. Dit wordt de komende 4 nachten mijn uitvalsbasis voor Disney World.

Ik kom pas laat aan bij het Champions World Resort. Er lopen hier veel wasberen over de parkeerplaats. Het zien er als leuke beestjes uit. Na het inchecken kom ik op mijn kamer en het valt gelijk op dat er niemand in het zwembad ligt en er overal veel vreemde vliegjes zitten. Net of ze met z’n 2en aan elkaar vergroeid zijn. En met veel bedoel ik niet 10 of 100, maar duizenden. Ik leer achteraf dat dit ‘lovebugs’ blijken te zijn. Hier morgen meer over.

Ik settle me op de kamer en het voelt allemaal een beetje plakkerig aan. Niet vies ofzo, maar niet helemaal naar mijn zin. Als dan ook de kluis niet werkt loop ik even terug naar de foyer waar me verteld wordt dat dit morgenochtend zal worden gemaakt. Tegelijkertijd wordt me ook even verteld uit de buurt van de wasbeertjes te blijven, want dit zijn beestjes die je én goed kunnen verwonden en blijkbaar veel infecties kunnen veroorzaken. Terug op de kamer besluit ik de koffer niet uit te pakken en zo veel mogelijk dicht te laten. Ook leg ik een handdoek voor de deur om er zeker van te zijn dat die vliegen niet binnen komen. Na contact met thuis is het tijd om het bed op te zoeken. Normaal kijk ik altijd onder de lakens, maar laat ik de rest zitten. Maar dit bed bestudeer ik eerst grondig voor ik er op ga liggen. Gelukkig is het allemaal schoon en zonder beestjes.

Hotel: Champions World Resort.

Positief: Dichtbij Disney World. Wifi was prima.

Negatief: geen eigen ontbijt, kluisje die niet werkte en niet is gemaakt, terrein smerig en veel beesten die je liever niet in je buurt hebt. Ik weet niet of het hotel iets aan de shuttlebustijden van Disney kan doen, maar enorm ongunstig. Of veel te vroeg heen of pas om 11u en ook op de terugweg of veel te vroeg het park uit moeten of nog 2u voor een dicht park wachten.

Ik geef het hotel 2 van 5 punten. ** Ik was hier in 2010 en het hotel was toen blijkbaar net gewisseld van eigenaar. Inmiddels schijnt het weer gewisseld te zijn, maar wel flink te zijn opgeknapt. Op tripadvisor gaat het dan ook alle kanten op: https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g34352-d1176623-Reviews-Champions_World_Resort-Kissimmee_Florida.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: