Dag 05 Monterey – San Francisco 2012

Gisteren hebben we bij aankomst in Monterey kaartjes gehaald voor de walvistocht en daar beginnen we na het ontbijt dus de dag mee.

Om 9.45 krijgen we op de kade een korte uitleg en warming up/ochtendgymnastiek en daarna mogen we de boot op die een kleine 15 minuten later vertrekt. Het is direct buiten de haven enorm mistig en de misthoorn gaat daarom een aantal keren aan en uit. Wat een herrie. Wat ook een herrie maakt is de biologe die verslag doet van wat we allemaal zien (of misschien gaan zien) onderweg. Deze vrouw is zeer bevlogen, maar ze schreeuwt letterlijk door de microfoon. Als je onder een box staat of loopt wordt je echt doof van dat mens.

Als we na een minuut of 30 uit de mist komen krijgen we een prachtig uitzicht op de hoger gelegen kustlijn die boven de wolken uitsteekt. Deze oceaan is redelijk rustig, maar op een enkele vogel en een groep zeeleeuwen is er weinig tot niets te zien. We varen een klein uur rond tot we in de verte wat meer boten zien en zo af en toe een toefje water boven de oceaan zien uitspuiten. Heel in de verte zwemmen 2 potvissen. We gaan wel iets dichterbij, maar een kleine 30min zien we ze echt op zeker 200m van de boot en grijs en grijs valt niet super op. Totdat één van de walvissen een keer uit het water komt en met de staart slaat. Daarna zwemmen ze 1x op een meter of 40 langs de boot en dat was het dan. Op de terugweg komen we langs een school dolfijnen die uit meer dan 500 bestaat. Ok, vandaag opgesplitst in 2 en de rest zou dichter bij de kust moeten varen. Ook hier zien we alleen heel veel rugvinnen, maar het is wel enorm mooi om te zien. En ook zoveel bij elkaar. Als we na een uur of 3.5 terug op de kade zijn, zijn we echt wel een ervaring rijker.

 

to be updated

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: