Nabeschouwing en Hotels

Vooraf: Ik heb deze trip bij WTC geboekt en dus niet zelf geregeld. Daarom heb ik geen kosten bij de hotels staan.

Mijn eerste trip naar Noord Amerika is er een geweest die ik nooit zal vergeten. Helemaal alleen en out of the blue geboekt. Ik was al mijn hele leven nieuwsgierig en ondanks dat deze trip misschien niet het handigst was heb ik wel het gevoel dat dit land echt mijn vakantieland is.

Achteraf had ik wat zaken natuurlijk anders gedaan. In een trip van 13 dagen 7 nachten in Miami zitten is wat overdreven. Ik had alleen niet verwacht dat ik de golf van Mexico kant zo leuk en mooi zou vinden. En het hotel in Kissimmee, nota bene het ene hotel wat ik heb laten veranderen voor dat ik op reis ging, viel me echt zwaar tegen.

Miami vind ik een topstad. Het verkeer is wel erg en ze rijden behalve allemaal te hard ook erg lomp. Maar vriendelijke mensen. Overigens wel opletten dat het niet overal even veilig oogt. Maar er is voldoende te beleven om je enkele dagen bezig te houden. Doch zou ik, of je moet een strandvakantie willen, het op max 3 of 4 nachten houden. Orlando zou ik makkelijk meer tijd in door kunnen brengen net als de Golfkust en de Florida Keys. Hoogtepunten waren voor mij echt Kennedy space center, Disney world en het varen op een airboat en de terugvlucht naar Washington met een privé jet. Het meemaken van een tropische storm is overigens ook heel apart.

Hieronder mijn ervaringen van de hotels die ik heb aangedaan:

Miami: Doubletree The Grand Biscayne Bay

doubletree

Dit hotel (die met het gat in het midden) heeft een prachtig uitzicht over Biscayne Bay en er is een kleine jachthaven. Het ligt vlakbij de Miami Metromover waarmee je gratis naar de Bayside Marketplace kunt. Vanaf daar kan je allerlei activiteiten ondernemen. Parkeren bij het hotel kost $30 per dag en kan alleen valet. Toen ik er was in 2012 kon ik mijn auto nog gewoon gratis langs de kant van de weg zetten.

De kamer was ruim met een kingsize bed, een zithoek en een bureau. De badkamer was schoon, niet heel groot, maar met douche en bad prima. De ‘specialiteit’ van dit hotel is een speciaal soort cookie die je overal terugvind.  Het zwembad ligt op de 7e etage ofzo (het voelt altijd wat vreemd om de ligt omhoog te pakken naar het zwembad) en was prima. Ik was in een tussenseizoen en had bijna altijd het zwembad voor mezelf alleen. Op het hotel staat een toren van 40 verdiepingen waar allemaal condo’s zijn. Verder zijn er diverse resaurants en kleine winkeltjes. In de omgeving liggen ook wat fastfoodketens en restaurantjes. Er is geen ontbijt bij het hotel.

Nadeel: je zit wel een stukje van Miami Beach af wat eigenlijk toch de plek is om te wezen in Miami.

Maar zoek je een rustige overnachtingsplek dan is dit echt een goed hotel

Score:  9


Kissimmee: Champions World Resort
(dit hotel is verbouwd nadat ik er was dus misschien niet helemaal accuraat )

Dit hotel ligt in potentie op een prima locatie als uitvalsbasis voor Disney World. Als ik de beoordelingen op tripadvisor lees valt me al op dat er in alle categorieën nagenoeg evenveel stemmen zijn. Veel mensen vinden het fantastisch, maar bijna evenveel mensen vinden het gemiddeld of nog minder. Ik behoor tot deze categorie.

Allereerst was ik er in het lovebug seizoen. Daar kan het hotel misschien weinig aan doen, maar die 100.000-den plakkerige beestjes tegen de gebouwen zijn niet smakelijk. Geef dan bij het inchecken even wat info mee waarom dit zo is. Op de parkeerplaats veel wasberen. Nu lijkt dit mooi en leuk, maar het zijn blijkbaar hele leipe dieren die veel ziektekiemen kunnen overbrengen. En de schorpioenen op de ijsmachine maakte het ook niet echt beter. Verder deed mijn kluisje het niet en zou er nadat ik daar even wat over had gevraagd binnen een dag een oplossing voor zijn. Dat kluisje is niet naar gekeken tijdens de 4 nachten die ik daar was. Ook de koelkast werkte niet echt naar behoren. Op de vloerbedekking en de muren in de kamer zaten vreemde vlekken. In het bad leken wel roestplekken te zitten. Het bed was wel schoon en zacht, dat had ik eerst helemaal uitgeplozen omdat de rest wat minder was. Er was geen ontbijt bij het hotel, maar voor $10 kon je dat wel krijgen. De tijden om met de shuttlebus naar en van Disney te gaan waren echt slecht. Dan zou ik voortaan liever een paar dollar voor een taxi kwijt zijn. Het zal zeker niet het duurste hotel zijn in de omgeving en dat het basic is vind ik ook niets mis mee. Maar in dit geval ontbrak het aan service, schoonheid en simpelheid dat ik het echt zou afraden.

Score: 2


Port Charlotte: Sleep Inn & Suites

Bij het inchecken konden ze mijn reservering niet direct vinden, maar toen ik mijn papieren liet zien was dat allemaal heel snel opgelost. Hier liep veel ouder (50+) personeel rond. Mijn kamer was op de 2e verdieping en ik kon alleen met de trap omhoog. Voor mij geen probleem, maar de lift was dus stuk. Kamer was prima. Schoon en ruim genoeg en ook de badkamers was schoon. Dit hotel is ook geschikt voor mensen met huisdieren en daarom heb ik het bed extra goed gecontroleerd. Dit hotel is inclusief ontbijt en dat was vrij uitgebreid. Het personeel is hier overigens extreem vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam. Echt een grote plus!

Het grootste nadeel is dat dit hotel eigenlijk prima ligt voor als je op doorreis bent, maar het eigenlijk niet goed ligt voor als je in de omgeving wilt blijven. Dan zou ik eerder voor iets kiezen wat meer richting de kust ligt richting Sanibel, Naples of Sarasota afhankelijk waar je vandaan komt en heen wilt. Het ligt handig langs de oprit van de snelweg, maar verder is er niet zo heel veel te beleven. Doch zou ik hier een volgende keer als ik op doorreis zou zijn zeker weer overnachten.

Score: 8


Miami Beach: Clinton Hotel

Ook dit hotel heeft sinds mijn bezoek een remodelling ondergaan. Dus mijn review kan achterhaald zijn.

Puur qua locatie en uitstraling heeft dit hotel alles om een tophotel te zijn. Het oogt modern en netjes, een beetje classy zelfs misschien. Maar eenmaal binnen was ik het beeld van de site en de buitenkant al helemaal kwijt. Het begon al met de medewerkers in de lobby die meer geïnteresseerd waren in hun telefoons en de tv dan in hun gast. Dan kom je op de kamer welke door een of ander blauw neonlicht modern moet aandoen welke er op het eerste zicht prima uitziet. Ook de afscheiding tussen badkamer en slaapkamer met spiegelglas is leuk gedaan. Maar naar iets beter kijken zitten er vochtplekken op het plafond en de muren en vreemde vlekken in het tapijt of vloerkleed. Toen het later enorm begon te regenen werden de vochtplekken alleen maar groter en kon ik een andere kamer krijgen…die ook vochtplekken had. Overigens ook op de hal overal bruine vlekken op de muren. Ik had de pech dat een tropische storm overtrok waardoor ik in het hotel moest blijven. Dit hadden ze kunnen ondervangen door een briefje onder de deur van de kamer en evt. een schrijven bij de lobby en de voordeur te plaatsen. Nee ik kwam er achter toen ik vroeg waarom er overal zandzakken in en rond het hotel werden neergelegd. Ook bij het uitchecken weer een kauwgom etende medewerkster die me echt geen moment heeft aangekeken maar langs me af de tv aan het volgen was. Daarna kon ik 30min wachten op mijn auto (terwijl ik een uur daarvoor al had gevraagd of deze op dit tijdstip kon klaarstaan). Normaal niet erg, maar als ik daar toch 30 dollar per dag voor moet betalen mag dat bij de service horen. En dan wilde de valet medewerker ook nog eens fooi hebben. Ja, jammer jongen. In dit geval klote-service en dus geen fooi.

score: 5

—————————————————————————————————————————————-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: